Jeg har vært flere ganger på prekestolen, men aldri syklet til prekestolen fjellstue, for så å løpe opp til prekestolen. Det måtte prøves idag. Jeg sjekket ferjetider og peilet meg inn på 0900 ferjen fra stavanger til tau. Jeg stod opp og så ut vinduet. REGN, etter den nydelige dagen igår. Den dagen gikk til å klippe hekken. Typisk. Skal, skal ikke, surret litt i hodet. Jeg speidet inn over mot fjellen. Dårlig sikt, og regn. MEN, jeg har jo regntøy. Jeg pakket sekken kjappt, fikk i meg en tallerken havregryn, og syklet inn mot byen. Som sagt, så gjort! Der var jeg, sammen med de andre turistene som hadde staver og sekk på ryggen, pluss fotoapparat rundt halsen.

Morgenkaffien på ferjeturen

Morgenkaffien på ferjeturen.

Etter en kjapp tur og en god kopp kaffi, var jeg igang. Kun 20 km til fjellstuen, men ikke akkurat helt flatt. Jeg sykler mot Jørpeland, fine veier og selvfølgelig i godt humør! Regnet har stoppet. Strekningen har innslag av gode sykkelstier. Der sykkelstiene er fraværende, står et stort skilt: DEL VEIEN. Søndag er en god dag for en sykkeltur. Lite trafikk, og delingen gikk greit!

Etter å ha passert Jørpeland sentrum, tok det ikke lang tid før skiltet til Prekestolen dukket opp. Med tung sekk på ryggen er det ikke så kjekt med bakker, men trening med sekk er effektivt!

Her blir det straks mer utfordrende..

Her blir det straks mer utfordrende..

Vel fremme med parkeringsplassen var det en enkelt sak å å plassert sekken trygt inne i lokalet til parkeringvaktene, og sykkel stod under kyndig oppsyn hele tiden. Da var det bare å skifte til joggetøy! Planen var tur/retur på 1 time og 20 min ca. Det ble 58 min, og meget godkjent med tanke på alle turistene med staver og fotoapparat rundt halsen, som gikk hånd i hånd oppover…og nedover.

Oppe på «stolen» var utsikten nydelig og lysefjorden «blikkstille». Maleri. Det som i utgangspunktet bare hadde vært ord og tanker, ble denne dagen gjort om til en vellykket handling. Balsam for sjelen, og nok et kryss på TO DO listen..

Turen anbefales på det sterkeste. Flott med ferjepause og kaffi. På returen ble det til og med avislesing.

Ankommer Stavanger med et smil!

Ankommer Stavanger med et smil!

Rugbrød med nutella og kaffi duger bra på en tur som dette:-)

Rugbrød med nutella, og kaffi , duger bra på en tur som dette:-)