Da er jeg inne i den siste og avgjørende uken før årets store utfordring : Lysefjorden inn. Det er et løp som starter ved Oanes ferjekai og ender i lysebotn. 62 km og 2500 høydemeter . Løpet følger turistforeningens løypenett. Gjennom året har jeg hatt flere delmål for å komme i form. Året startet med halvmaraton i januar, videre ble det Kattnakken opp på Stord, Landsbyrittet, 7 nuts løpet, og nå tilslutt den 14.juni , Hovlandsnuten opp. Resultatsmessig har det gått over all forventning. Det var veldig kjekt å ligge foran Thomas Alsgaard store deler av Hovlandsnuten opp . De lange bena hans gjorde at han kom på 5. og jeg på 7.plass i klassen 40 – 44. Fornøyd med det! Det er første året jeg satser så mye på løping.

For meg har det vært viktig å ha en skadefri kropp, og de siste årene har jeg oppdaget hvor viktig det er å forebygge fremfor å reparere når skaden er der. Men også når akutte skader oppstår er det godt å vite at noe kan hjelpe deg til å bli god igjen Jeg har  3 gode hjelpere på Rafklinikken: Christer, Steinar og Eirik. Det er fantastisk å komme inn på klinikken med noen «vondter» for så å gå ut og kjenne på neste trening at smerten er borte. Av og til er det bare noen trykk og knekk som skal til. Jeg hadde gått lenge med litt vondt i en ankel. En tur til Steinar og vips der var smerten borte etter første behandling! Et godt samarbeid med Christer har løst nakke og ryggmysteriet mitt på en veldig god måte. Eirik har hjulpet med kyndig veiledning og taping når det ene foten ikke var helt topp. Tusen takk alle tre!

Jeg tenker at kroppen er som en bil som trenger jevnlig service for å fungere optimalt. For min del har dette gjort at jeg er trygg på at kroppen tåler mer og mer belastning,  noe som har vært viktig for meg i oppladningen til dette Ultramaratonet. I fjor var Tripp, Trapp, Triathlon årets utfordring. Nå har jeg meldt meg på noe som blir verre antar jeg. Men utfordringen trigger meg, og ikke minst er det fantastisk å oppleve at det er mulig komme i bedre og bedre form selv om man nærmer seg 40!

på prekestolen

Lysefjorden inn 21.juni, terrengløp 62 km